Thursday, 7 December 2017

Saya Kembali ?

Assalamualaikum.

Setelah sekian lama tak menulis dekat blog, hari ni bermula kembali. Alhamdulillah. Macam mana ya boleh terlupa pasal ruang ni? Mungkin terlalu memikirkan hal yang tak sepatutnya? Sinopsis kepada segala yang berlaku, ya, hidup kita jadi terumbang-ambing sejak tahun lepas, tahun 2016, paling  dan sangat mencabar. Alhamdulillah, meski tengah merangkak untuk melangkah ke fasa kehidupan seterusnya, kawan-kawan tak putus bagi kata semangat. Hidup dan cabaran tak kan putus menjengah. Kena tawakkal and play it cool. Ada juga kawan tegur, muka imah ni POKER FACE. Expressionless, tak beremosi. Sedangkan, orang rapat tahu kita punya imbalance' history macam mana. Hehe.

Like I said, TAWAKKAL and PLAY IT COOL.

Sekarang sudah seminggu di bulan Disember. Bingkisan yang berlaku sekarang :

  1. Trump buat pengumuman tentang menganugerahkan Jerusalem kepada konon pemiliknya sedangkan mereka BUKAN.
  2. Lagi tiga minggu persekolahan akan kembali. Adakah anda semua sudah bertempur di Hari-Hari, PasarayaKu, TESCO, Giant, Aeon dan semua premis yang menjual barang-barang sekolah di Malaysia? 
  3. Buku sudah tutup. Kena buka buku baru lah kan. Dah beli planner? Kita ada planner yang sedang viral di seluruh Malaysia. Nak tahu? Tunggu next ya :)

Thursday, 4 May 2017

Menanti Februari EP 14

Assalamualaikum.





Bersambung daripada episod lepas, Arie menunggu jawapan Fiza bagai nak rak tapi Fiza tetap dengan keputusan dia; setia dengan Edie, lepaskan Arie - tuntut fasakh sebab hilang di laut. Tapi, walaupun dia dah decide untuk setia pada Edie, Fiza tetap berbelah bagi. Kenapa? Mari bercuti di Penang dengan diskaun-diskaun hebat seperti ini.

Wednesday, 3 May 2017

Menanti Februari EP 13

Assalamualaikum,



So Arie ingat balik memori lama tapi dia rahsiakan daripada pengetahuan Edi. Dan Fiza dilamar semula untuk jadi isteri Arie. Ingin bercuti di Penang? Ikut sini untuk mendapatkan diskaun terhebat di sekitar Penang sekarang! Pada masa yang sama, Edi stress sebab Intan selalu dengan bapak kandung dia instead of meluangkan masa dengan Edi, dan Fiza kurang beri perhatian dekat dia. By the end of the day, Fiza mengandung anak Edi dan dia seronok dengan berita tu. Spontan, dia melupakan permintaan 'bekas' suami dia untuk kembali sebagai isteri.

Sunday, 23 April 2017

Earth Day

Assalamualaikum


Earth Day on 22nd April 2017. Visit Earth Day to take part or take charge in campaigns today.

Running Man In MY

Assalamualaikum.

Seriously, dapat tahu Running Man datang ke Malaysia enam hari lepas. Astro dah bagi chance dalam peraduan untuk pergi The Mines, tapi I let go, sebab dah terlambat pun nak join peraduan tu. Sekarang, Running man dah jadi 8 orang balik. Walaupun dah bertukar ahli.

I follow Running Man since 2010, since belajar Diploma dekat Arau dulu sampai lah sekarang. Sangat avid fan RM haha! Sebab RM lah, dapat stay cool-headed je. Tengok RM dapat release stress. Sekurang-kurangnya, games dalam RM fresh dan relationship antara members sangat akrab. Tak macam dalam rancangan lain. Ada yang berhenti sebab tak tahan tekanan ataupun ada komitmen lain...kan. Tengok RM. Walaupun Song Ji Hyo dan Jong Kook hampir-hampir tersingkir, semua bersatu untuk stop daripada RM sebab tak nak teruskan dalam keadaan haru-biru macam tu. I mean, come on. Members pun ada perasaan kot. Jatuh bangun sama-sama. Daripada tak sangka boleh tembus pasaran national, sekarang dah 8 tahun dalam pasaran international.

Friday, 14 April 2017

Going Under When Its 2016

Assalamualaikum. Good Morning to y'all.

What cha doin? Getting the car ready to go to work? Or are you readying your body and soul to start house chores? Or are you just woken up from your sleep? Oh my...naughty~~~




While you guys were doing all of that, I am sitting among other students here in UiTM Shah Alam, sipping Earl Gray Tea and crunching Wheat Crackers, trying to break through from my first post after so long. That is right. After so long.


Booking Hotel Anda Di Agoda Sekarang



Tbh, I don't know what to write. First thing first, I checked out nuffnang. To know what's happening. But the post last seen was in 2016. I'm back to square one. So, I decided to write about my absence and why I am still not finishing my undergraduate study.

Sunday, 13 March 2016

Being Selfish

Have we ever wondered what we decide right now might injure someone in the future? Or even now? Suffering, pain and hapless are effects in life to go through.

Here's an example :
You're given an assignment to complete in a week. But you have to be in a group of three as per stated by the lecturer or you might suffer several marks loss. In a class of 20 people, there are a lot that had already formed their own click. The remaining would be leftover which people considered as those whose often troubled or independent. One of them might be you.