Thursday, 4 May 2017

Menanti Februari EP 14

Assalamualaikum.





Bersambung daripada episod lepas, Arie menunggu jawapan Fiza bagai nak rak tapi Fiza tetap dengan keputusan dia; setia dengan Edie, lepaskan Arie - tuntut fasakh sebab hilang di laut. Tapi, walaupun dia dah decide untuk setia pada Edie, Fiza tetap berbelah bagi. Kenapa? Mari bercuti di Penang dengan diskaun-diskaun hebat seperti ini.

Sebab hati dia nakkan Arie. Intan pun nakkan bapa kandung dia. Cuma, bagi kedua-duanya, siapa akan berada di sebelah Edie nanti kalau semua berpindah ke Arie. In the end, selepas beberapa bulan, perut Fiza dah memboyot, dia masih memilih untuk tinggal bersama Edie. Intan pula semakin matang. Satu je perbezaannya, Edie sendiri yang dapat rasa, semua disebelahnya seperti jasad tanpa jiwa. Ada tapi tiada. Di hujung cerita, Arie datang menuntut Fiza, menuntut keluarganya yang Edie ambil dulu.

For me, semuanya bergantung kepada Fiza. Dia sendiri yang lepaskan suami dia semata-mata untuk dirikan masjid dengan lelaki lain. Kalau Fiza boleh betray relationship dia dengan Arie macam tu, kenapa tidak satu hari nanti perempuan tu akan betray Edie pula kan. Somehow, kesian juga dekat dia. Ye lah. Sebelum kahwin, bercinta bagai nak rak dengan Arie. Lepas kahwin, dah hidup sebumbung, bila kena layan dingin dengan suami dia, nasihat dan semangat daripada orang-orang sekeliling dia tak wujud. Satu-satunya kawan yang boleh dia tumpang kasih, Edie je. Sebab tu kot dia boleh fikir untuk tuntut fasakh. For once la kan, Edie always there for her. Ceewah! Padahal, mungkin masa bercinta dengan Arie, dia pun fikir yang sama. Arie always there for her. Hahahaha. Lol. I hope Arie move on. Mungkin jadi lebih alim dan seorang bapa tunggal yang awesome ----- buat Fiza pula terhegeh-hegeh dekat dia. Hahaha kejam gila aku XD

No comments:

Post a Comment

anak kucing yang comei-comei singgah eh?