Thursday, 7 December 2017

Saya Kembali ?

Assalamualaikum.

Setelah sekian lama tak menulis dekat blog, hari ni bermula kembali. Alhamdulillah. Macam mana ya boleh terlupa pasal ruang ni? Mungkin terlalu memikirkan hal yang tak sepatutnya? Sinopsis kepada segala yang berlaku, ya, hidup kita jadi terumbang-ambing sejak tahun lepas, tahun 2016, paling  dan sangat mencabar. Alhamdulillah, meski tengah merangkak untuk melangkah ke fasa kehidupan seterusnya, kawan-kawan tak putus bagi kata semangat. Hidup dan cabaran tak kan putus menjengah. Kena tawakkal and play it cool. Ada juga kawan tegur, muka imah ni POKER FACE. Expressionless, tak beremosi. Sedangkan, orang rapat tahu kita punya imbalance' history macam mana. Hehe.

Like I said, TAWAKKAL and PLAY IT COOL.

Sekarang sudah seminggu di bulan Disember. Bingkisan yang berlaku sekarang :

  1. Trump buat pengumuman tentang menganugerahkan Jerusalem kepada konon pemiliknya sedangkan mereka BUKAN.
  2. Lagi tiga minggu persekolahan akan kembali. Adakah anda semua sudah bertempur di Hari-Hari, PasarayaKu, TESCO, Giant, Aeon dan semua premis yang menjual barang-barang sekolah di Malaysia? 
  3. Buku sudah tutup. Kena buka buku baru lah kan. Dah beli planner? Kita ada planner yang sedang viral di seluruh Malaysia. Nak tahu? Tunggu next ya :)

No comments:

Post a Comment

anak kucing yang comei-comei singgah eh?